U trendu

U stanovima Beograđana grejanje i dalje 24 sata

BEOGRAD – Svi toplotni izvori JKP „Beogradske elektrane“ biće u dvadesetčetvoročasovnom režimu rada i u predstojećoj noći, između 13. i 14. decembra, saopštilo je to preduzeće.

Toplotni izvori „Beogradskih elektrana“ juče su prešli u dvadesetčetvoročasovni režim rada tako da su stanovi sugrađana tokom protekle noći bili zagrevani, podseća se i dodaje da toplotni izvori tokom noći rade sa nižim režimima u odnosu na proizvodnju u toku dana.

U saopštenju se ističe da u proizvodnom sistemu preduzeća, kao i na distributivnoj mreži danas nema sistemskih poremećaja.

Dodaje se da je juče bilo problema u snabdevanju pojedinih toplana električnom energijom, ali da su „Beogradske elektrane“, čim je stabilizovan napon električnom energijom, nastavile sa redovnom proizvodnjom i isporukom toplotne energije.

Ističe se da su sve terenske ekipe u pripravnosti kako bi u zahtevnim vremenskim uslovima u što kraćem roku otklonile pojedinačne reklamacije sugrađana i sve eventualne nedostatke u snabdevanju toplotnom energijom.

Kako se dodaje, takav režim rada proizvodnih i distributivnih postrojenja važiće sve dok vremenski uslovi definisani Pravilima o radu distributivnog sistema to budu zahtevali. Podseća se da reklamacije na kvalitet grejanja korisnici mogu da prijave svakog dana od sedam do 19 sati pozivom na broj telefona 011/2093-011.

Broj telefona za prijavu curenja na instalacijama je 011/2093-100 i dostupan je 24 časa tokom cele godine, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.