U trendu

U Surčinu prvu dozu vakcine primilo oko 5.000 građana

BEOGRAD – U beogradskoj opštini Surčin do sada je prvu dozu vakcine protiv korone primilo oko 5.000 građana, a više od polovine je već revakcinisano, kaže specijalista ginekologije i akušerstva u Domu zdravlja Marko Berak.

U surčinskom Domu zdravlja na raspolaganju su sve četiri vakcine protiv kovida koje Srbija ima, a Berak navodi da je veliko interesovanje građana, te da su u jednom danu dostigli maksimum od gotovo 600 građana koji su vakcinisani.

„Ponosimo se odzivom građana na vakcinaciju. Građani se pridržavaju zakazanih termina, veliko je interesovanje“, rekao je Berak novinarima, nakon što je sa gradonačelnikom Zoranom Radojičićem obišao tu zdravstvenu ustanovu.

Zdravstvena stanica Surčin 11. februara je dobila status Dom zdravlja, a Berak navodi da je bilo neophodno organizovati rad svih specijalističkih i nespecijalističkih službi, te obezbediti zdravstvenu zaštitu svih radnika.

On je naveo i da je kovid ambulanta kompletno opremljena svim dijagnostičkim procedurama, te da rade tri lekarske ekipe sa pomoćnim medicinskim i nemedicinskim radnicima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.