U trendu

Usluga „Predah“ od sada i za starije korisnike

BEOGRAD – Uslugu „Predah“ namenjenu osobama sa smetnjama u razvoju moćiće ubuduće da koriste i odrasli i stariji korisnici, što je postignutno izmenom Pravilnika o bližim uslovima i standardima za pružanje usluga socijalne zaštite.

Sekretarka za socijlnu zaštitu Nataša Stanisavljević je obrazlažući takvu odluku kazala da su smatrali da je nepravedno što su u korišćenju usluge „Predah“ bili izostavlkjeni stariji korisnici, a s obzirom da su korisnici bili samo oni od pet do 26 godina.

Sekretarijat za socijalnu zaštitu je inicirao izmene pravilnika, one su načinjene pre desetak dana, a usluga „Predah“ se odvija i pruža u posebnom objektu koji je za te namene izgrađen i otvoren ove godine, a omogućava kratkoročan i povremeni smeštaj dece sa smetnjama u razvoju.

„To se odnosi na dnevni smeštaj, smeštaj tokom vikenda ili na višednevni smeštaj, čime se pruža podrška i detetu i porodici deteta. Takođe, na ovaj način se održava i poboljšava kvalitet njihovog života sa ciljem ostanka dece u porodici“, zakljućila je Stanisavljevićeva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.