Vesić: Beograd metropola – ima mesta za sve umetnike

BEOGRAD – Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić pozdravio je danas odluku organizatora Bir festa da naredne godine pozovu Bajagu i instruktore i Hladno pivo da zajedno nastupe na Ušću.

„Beograd je metropola i kosmopolitski grad u kome ima mesta za sve prave umetnike ma odakle dolazili. Dobrodošli u Beograd“, poručio je Vesić na svom Fejsbuk nalogu.

Inače, poziv Bir festa za zajednički nastup dva benda usledio je pošto je otkazan nastup benda „Bajaga i instruktori“ na Danima piva u Karlovcu zbog pritiska hrvatskih branitelja, i posle saopštenja benda „Hladno pivo“, koji je navodno trebalo da bude zamena Bajagi, da neće svirati na toj manifestaciji.

„Žao nam je što je koncert ‘Bajage i instruktora’ otkazan u Karlovcu, ma koji da je razlog“, naveli su organizatori Bir fest u saopštenju.

Podsetli su da je intencija festivala od njegovog pokretanja 2003. godine širenje tolerenacije i politike pomirenja na ovim prostorima, te da su ponosni na ostvareni rezultat, ogromne posete festivalu iz svih krajeva sveta, a posebno na interakciju ljudi iz neposrednog okruženja Srbije.

„Naravno, temelj cele te priče su izvođači. Tokom prethodnih 15 godina mnogi bendovi iz Hrvatske i regiona su često svirali na našem festivalu, a organizovali smo i veliki koncert ‘Prljavog kazališta’ u Beogradskoj areni. Svi naši gosti su bili oduševljeni prijemom publike u Beogradu. Svi oni su bili i biće dobrodošli’, poručili su organizatori Bir festa.

Isto tako, dodaju, znaju da puno izvođača iz Srbije ima sjajan doček na mnogim nastupima u Hrvatskoj i da tako treba i da ostane.

Izrazili su nadu da će zajednički nastup dva benda 2019. godine na Ušću poslati poruku da rock’n’roll ne poznaje nikakve granice, a da muzika spaja ljude.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike