Više tužilaštvo prihvatilo prigovore novinara napadnutih na dan polaganja zakletve predsednika

Više tužilaštvo u Beogradu prihvatilo je prigovore napadnutih novinara ispred Skupštine Srbije na dan polaganja zakletve predsednika Srbije Aleksandra Vučića, piše „Blic“.

Sredinom novembra ove godine, Prvo osnovno tužilaštvo je odbacilo krivične prijave napadnutih novinara, uz objašnjenje da navodno nije pronadjen osnov za krivično gonjenje.

Medjutim, kako „Blic“ saznaje, Više tužilaštvo je sada prihvatilo prigovor oštećenih i dalo nalog Prvom tužilaštvo kako da postupi.

Ispred Skupštine Srbije 31. maja napadnuta je novinarka lista „Danas“ Lidija Valtner, saradnik agencije Tanjug, novinarka Radio Beograda, kao i novinari „Insajdera“ i „Vajsa“ i jedan učesnik Protesta protiv diktature.

Kako piše list „Danas“, četiri meseca se čekalo na podatke iz MUP-a, jer napadi na novinare „Insajdera“ i „Vajsa“ nisu snimljeni.

Predstavnici vlasti su govorili da su za napade odgovorni „provokatori“, a po istraživanju KRIK-a, jedan od redara SNS-a koji je maltretirao i udaljavao gradjane i novinare sa protesta je Borko Aranitović, blizak grupi ljudi oko ubijenog vodje navijača Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike