U trendu

Volonterski servis opštine Zvezdara realizovao podršku za više od 15.000 osoba

BEOGRAD, 14. februara (Tanjug ) – Volonterski servis opštine Zvezdara danas obeležava 12 godina postojanja i aktivnog rada i za to vreme realizovao je podršku za više od 15.000 korisnika, izjavila je danas koordinatorka Volonterskog servisa opštine Zvezdara Radmila Urošević.

„Za 12 godina rada Volonterski servis je realizovao za više od 15.000 korisnika podršku u trajanju, od oko 77.000 volonterskih sati i 32.300 usluga pomoći i podrške. Najmlađi volonter ima 17, a najstarija volonterka 75 godina“, rekla je ona.

Prema njenim rečima na Zvezdari volontiraju učenici, studenti, zaposleni, nezaposleni i penzioneri iz brojnih beogradskih opština kako bi pomogli najugroženijima.

Ona je dodala da se servisu obraćaju sugrađani svih generacija, najčešće stariji, nemoćni i sugrađani sa invaliditetom kojima treba podrška u svakodnevnom funkcionisanju, kao i porodice koje imaju decu sa invaliditetom i različitim razvojnim problemima ili poremećene porodične odnose.

„Servis realizuje pomoć u kućnim uslovima, Savetovalištu za pojedince i porodice, niz kreativnih radionica. Tokom cele godine Servis organizuje humanitarne akcije i bazare i promoviše volontiranje kao socijalnu vrednost za sugrađane svih generacija“, rekla je Urošević.

Predsednik GO „Zvezdara“ Vladan jeremić izjavio je da 40 volontera u proseku mesečno obezbeđuje pomoć i podršku za 250 pojedinaca, od kojih je oko 50 korisnika u kućnim uslovima.

„I tokom vanrednog stanja zvezdarski volonteri su pružali pomoć i podršku najugroženijim sugrađanima. Protekle tri kovid godine učinile su da celokupna zajednica uvaži koliko su dugoročno značajni solidarnost, humanost i empatija“, rekao je za Tanjug Jeremić.

Volonterski servis Zvezdare dobio je prošle godine priznanje „Svetislav Milić – mladima od srca“, u oblasti humanitarnog rada, mirne borbe za ljudska prava, predan i posvećen rad svih članova tima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.