Vreme se OPET poigrava sa nama: Evo kad se vraća pravo proleće

Iako smo se navikli na lepo vreme i visoke temperature za ovo doba godine, meteorolozi najavljuju da nam uskoro stiže promena vremena. Ali, ne brinite, nakon nekoliko dana opet nam se vraća pravo proleće.

Narednih dana imaćemo pravu vremensku klackalicu – sunce, kišu, niže temperature, a ponegde i susnežicu. Za vikend je najavljen pad temeprature i nešto hladnije vreme za ovo doba godine.

Prema rečima meteorologa, loše vreme koje će nas zahvatiti narednih dana posledice su visinskog ciklona polja niskog vazdušnog pritiska, zbog čega će biti sveže i kišovito, ali će takve vremenske prilike kratko trajati. Dobra vest jeste da je vetar prestao da duva, ali nam umesto njega dolazi kiša.

DO VIKENDA VREMENSKA KLACKALICA

Do vikenda se u celoj zemlji očekuje smena sunčanih i oblačnih intervala, uz povremene pljuskove sa grmljavinom koje će biti lokalnog karaktera.

Iz „Weather2Umbrella“ rekli su da za vikend u višim planinskim predelima može doći i do susnežice.

– Za petak se očekuje pretežno oblačno vreme, sa povremenom kišom u nekim predelima i grmljavinom. Temperature će se kretati od 8 do 15 stepeni, jedino će na jugoistoku temperatura dostizati 18 podeok – rekao nam je meteorolog Đorđe Đurić, iz „Weather2Umbrella“.

Temperature će biti normalne i malo ispod prosečnih za ovo doba godine do vikenda.

KIŠNI VIKEND

Za subotu i nedelju očekuje se znatno hladnije vreme nego prethodnih dana. Takođe, temperature će biti ispod proseka za proleće. I spremite kišobrane, jer će kiša povremeno padati.

Temperature će se za dana vikenda kretati od 6 stepeni u jutarnjim časovima, do 13 stepeni tokom dana.

U Beogradu će vikend proteći takođe uz padavine, dok se na planinama očekuje i pojava slabije susnežice. Maksimalne temperature dostizaće 10 stepeni.

OD PONEDELJKA RAZVEDRAVANJE

Od ponedeljka ponovo možemo da se radujemo lepom vremenu, nakon kišnog vikenda, jer se očekuje porast temperature.

Za prvi dan nedelje predviđeno je da minimalna temperatura bude 5 stepena, dok će maksimalna iznositi 14. U pojedinim delovima zemlje mogući su i pljuskovi sa grmljavinom.

– Od utorka i srede očekuje se stabilizacija vremena, pri čemu će biti pretežno sunčano uz svakodnevni porast do oko 20 stepeni – rekao je meteorolog.

U utorak maksimalne temperature kretaće se oko 16-17 stepeni, a u sredu oko 19-20.

Naredni dani vremeske prognoze

OD SREDE VIŠE SUNCA

Kako se bude razvedravalo vreme u Srbiji, tako ćemo imati i više sunčanih dana i priliku da više vremena provedemo napolju.

Sledeća polovina sedmice uzrokovaće i porast sunčanih dana, i kako kažu iz „Weather2Umbrella“, sve je to posledica anti-ciklona.

– Najbitnije je da nećemo imati jak vetar, niti košavu koji je prestao još pre nekoliko dana i ne postoje uslovi za njegovo pojavljivanje – dodao je Đurić za kraj.

(M.Vranić, Blic)

Napišite komentar