Za 10 dana otvaranje Prihvatilišta za decu Beograda

BEOGRAD – Svečanim otvaranjem objekta na novoj adresi, Prihvatilište za decu Beograda proslaviće 25. februara značajan jubilej – 62. rođendan, najavila je beogradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević prilikom obilaska završnih radova.

Kako je saopštio gradski Sekretarijat za socijalnu zaštitu, posle 21 godine boravka na „privremenoj“ adresi, deca i zaposleni će na raspolaganju imati adekvatne prostorije uređene po najsavremenijim standardima.

Nataša Stanisavljević je podsetila da se Prihvatilište do 1998. godine nalazilo u namenski izgrađenoj zgradi u Zvečanskoj 52, na prostoru od 1.130 kvadrata.

„Te godine, zbog renoviranja ove zgrade, Prihvatilište je privremeno iseljeno u prostor od samo 250 kvadrata u okviru zgrade Zavoda za vaspitanje dece i omladine u Bulevaru oslobođenja 219. Privremeno iseljenje postalo je trajno i u Prihvatilištu su, u ovom neadekvatnom i skučenom prostoru deca boravila 21 godinu. Ustanova je tokom 62 godine postojanja zbrinula preko 70.000 dece“, rekla je Stanisavljevićeva.

Prema njenim rečima, Grad Beograd se snažno zalaže da svi građani, a naročito deca kao najugroženija grupa, ostvare svu neophodnu vrstu podrške u najadekvatnijim uslovima.
„Zbog toga se u poslednjih pet godina intenzivno ulaže u infrastrukturu objekata socijalne zaštite, te tako i Prihvatilište za decu Beograda dobija novi prostor od 1.700 kvadratnih metara u Ulici Živka Davidovića. Objekat raspolaže dovoljnim kapacitetom, uslovi smeštaja zadovoljavaju najviše standarde kvaliteta za kratkotrajni boravak dece i mladih, te će sada umesto 16, Prihvatilište imati 48 kreveta“, dodala je gradska sekretarka.

Kako je rekla, važno je istaći da će se u jednom delu zgrade pružati usluga svratišta s pratećim sadržajima za 30 dece i mladih.

(Tanjug)

Napišite komentar