U trendu

Za socijalne stanove u Nišu 95 miliona dinara

Programom razvoja grada Niša za 2016. godinu, koji je danas predstavljen u Skupštini grada, predvidjeno je da naredne godine iz gradske kase bude izdvojeno 95 miliona dinara za izgradnju socijalnih stanova u naselju Duvanište, a da 50 miliona dinara dobije „Parking servis“ za izgradnju javnih garaža.

Izgradnja socijalnih stanova i javnih garaža samo su neki od prioritetnih projekata uvršćenih u Program razvoja grada koji je predstavljen na javnoj raspravi održanoj u Skupštini grada Niša.

Načelnik Uprave za privredu Dragan Karličić kazao je da Program ima za cilj da podstakne privredni razvoj, dolazak stranih investitora i otvaranje novih radnih mesta.

„Pored socijalnih stanova u Ulici Majakovskog u Duvaništu, gradiće se i socijalni stanovi u naselju ‘Branko Bjegović’, a njihovu gradnju finansiraće strani fondovi sa dva miliona evra“, rekao je Karličić.

On je dodao da se medju prioritetnim projektima u Programu razvoja grada Niša za narednu godinu nalazi i izgradnja Regionalnog centra za upravljanje otpadom „Keleš“ i izgradnja postrojenja za preradu otpadnih voda.

Prema Karličićevim rečima, izrada studije izvodljivosti za izgradnju postrojenja za prečišćavanje i preradu otpadnih voda koštaće 130.000 evra.

„Izradu studije će finansirati švedska Agencija za razvoj i ona će predstavljati osnovu za konkurisanje kod stranih investitora za 60 do 70 miliona evra neophodnih za izgradnju postrojenja“, kazao je načelnik.

Karličić je naveo i da će grad Niš naredne godine izdvojiti 150 miliona dinara za završetak rekreativnih bazena, 55 miliona dinara za izgradnju vodovnog sistema u selima Knežica, Perutina, Ćurlina i Belotinac, kao i 22 miliona dinara za vodovod u selu Vrelu.

On je dodao i da će grad Niš sa 36 miliona dinara finansirati program zapošljavanja pripravnika, a da će 75 miliona dinara biti izdvojeno za sufinansiranje projekata kod medjunarodnih organizacija i ministarstava.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.