U trendu

Zbog dojava o bombama evakuisano više škola u Beogradu

BEOGRAD – Dojave o bombama, prema saopštenju Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, stigle su na i-mejl adrese 148 osnovnih i 66 srednjih škola u Beogradu.

U Osnovnu školu „Kralj Petar Drugi“ jutros je stigla dojava o bombi, a kako je rečeno ekipi Tanjuga, svi koji su se našli u školi su evakuisani, a roditelji su obavešteni da ne dovode decu u školu.

U okviru te škole smešten je i vrtić „Fića“, koji je takođe evakuisan.

Prema rečima Stojke Stanković, koja radi kao obezbeđenje, čeka se kontradiverziona ekipa MUP-a, a dok patrole ne provere školu i vrtić, ističe, niko ne sme da bude unutra.

„Došla sam na posao i odmah sam dobila obaveštenje. Obavestila sam centar i sve smo evakuisali i vraćali smo sve koji su došli. Nije mi svejedno“, rekla je Stanković za Tanjug.

Ona je navela da će u međuvremenu možda biti održana onlajn nastava, ali, kaže, više će se znati kada ekipe MUP-a provere teren.

Dojava o bombi stigla je i na adresu Četrnaeste gimnazije, a pomoćnica direktorke gimnazije Ivana Janković rekla je da je ovo treći put da na adresu te obrazovne ustanove stiže dojava o bombi.

„Mejl je stigao jutros u 10 do 7, a već u 7.10 direktorka je kontaktirala nadležne organe, obaveštene su kolege i deca da ne dolaze u školu i da će se nastava u prvoj smeni odvijati online u realnom vremenu, a časovi će trajati 45 minuta“, navela je Janković za Tanjug.

Istakla je da je bezbednost dece na prvom mestu i da se nastava neće odvijati uživo dok jedinice MUP-a ne kažu da je situacija bezbedna.

Janković je navela da je cela situacija za decu vrlo stresna, pogotovo jer su danas imali zakazane odbrane maturskih radova.

„To se sada sve odlaže, što dodatno komplikuje situaciju, ali nema ništa preče od toga da sva naša deca budu bezbedna“, naglasila je Janković.

Više osnovnih i srednjih škola u Beogradu primile su jutros dojave o bombama, a preporuka roditeljima je da, pre nego što pošalju decu u školu, provere da li je njihova škola otvorena i da li je planirana nastava.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.