Zbog Uskrsa penzioneri traže penzije ranije, kako je bilo u vreme izbora

Novo udruženje penzionera Srbije (NUPS) zatražilo je danas od Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) i Vlade Srbije raniju isplatu prvog dela martovske penzije, pre Uskrsa, kao što je bilo uradjeno prošlog meseca, pred izbore za odbornike Skupštine Beograda.

Na taj način bi se, kako je navedeno, pomoglo da se „najstarija populacija pripremi za praznik“.

„I pred prethodne beogradske izbore penzije su isplaćene ranije, pa je sada došlo do većeg razmaka izmedju isplata delova penzija“, navodi se u saopštenju NUPS-a.

Dodaje se da to ne bi bio nikakav presedan, jer je toga ranije bilo u više navrata, kao, na primer, pred parlamentarne izbore 2016. godine.

Udurženje je ukazalo da je aktuelna vlast nezakonito i protivustavno smanjila penzije, što je „penzionere dovelo u siromaštvo i mnogi nemaju za elementarne potrebe“.

(Beta)

1 komentar
  1. Naučnik u senci.

    Neka organizuju prikupljanje potpisa širom Srbije, za osnivanje Suda naroda, vraćanje ukradenih penzionerskih prava i penzija i skidanje celog SNS-a i ostalih stranaka sa političke scene Srbije. Stidim se glavnog grada i nakazne popovske vlasti, koja će se udaviti u sopstvenoj fekaliji, šta rade narodu.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike