U trendu

Abazović: Bio sam protiv rekonstrukcije vlade

HERCEG NOVI – Potpredsednik vlade Dritan Abazović izjavio je danas u Herceg Novom da razgovori o rekonstrukciji izvršne vlasti neće moći da se vode na način da neko nametne samo ono što njemu odgovara.

On je odgovarajući na pitanja novinara rekao da cilj Crne Gore ne može biti samo završetak 43 kilometra auto-puta već da mora imati političku viziju.

Podsetio je da je on bio protiv rekonstrukcije vlade zato što je, kako kaže, i premijer Zdravko Krivokapić bio protiv toga.

“Šta se u međuvremenu desilo, ja ne znam“, rekao je Abazović preneo je portal RTCG.

Dodao da nikada ni u jednom slučaju nije izbegavao dijalog i da to neće činiti ni ubuduće, pa ni po pitanju rekonstrukcije vlade.

„Međutim, svima treba da bude jasno da ukoliko uđemo u razgovore o tome, ti razgovori ne mogu da se vode na način što će neko nametnuti samo nešto što nekome odgovara”, kazao je Abazović.

Komentarišući svoju nedavnu izjavu u Briselu da kineski kredit za auto-put čini trećinu ukupnog duga Crne Gore i da na taj način NR Kina obezbeđuje očito neželjeni, maligni uticaj, on je poručio da to nije bilo usmereno protiv partnera iz Kine.

“Moja izjava ni na koji način nije usmerena protiv naših partnera iz Kine ili Rusije, ali mi moramo da znamo šta je naša politička orjentacija“, rekao je Abazović, preneo je portal RTCG.

Dodao je da je jedini način da se Crnoj Gori pomogne u ovim lošim vremenima je da joj se omogući finansijska podrška za projekte i za održavanje našeg budžeta.

Smatra da cilj Crne Gore ne treba samo da bude da završi 43 kilometra puta, jer taj auto-put bez druge dve dionice ne može da dobije potpuni smisao.

Abazović je bio u službenoj poseti Herceg Novom, gde se sastao sa gradskim rukovodstvom.

Inače, loklni izbori u Herceg Novom raspisani su za 9. maj.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.