U trendu

Abazović čeka odgovor SNP do kraja sedemice

PODGORICA – Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović izjavio je danas da do kraja sedmice očekuje da će se Socijalistička narodna partija (SNP) izjasniti o eventualnom učešću u manjinskoj vladi do kraja sedmice.

“Što se tiče manjinske vlade, i dalje čekamo stav SNP-a o tome. Oni imaju svoje organe, izneće taj stav, i kakav god on bio – poštovaćemo ga. Voleo bih da budu deo evropske vlade i vagona koji treba da vodi ka pomirenju”, rekao je Abazović.

On je najavio da će danas biti održane konsultacije na nivou šefova poslaničkih klubova o predlogu za novog šefa parlamenta.

Abazović je novinarima nakon predavanja na Ekonomskom fakultetu, rekao da rokovi za formiranje nove vlade ističu, ali da on ostaje pri stavu da nije problem da se ide na izbore ako ne bude rešenja.

“Mislimo da treba da se dođe do rešenja. Mislimo da ni ukrajinsku krizu nije trebalo da dočekamo u političkoj nestabilnosti. Što ljudi imaju drugačije projekcije i stavove – to je pitanje za njih. Što se nas tiče, sve bi trebalo raditi dosta brže, efikasnije i konkretnije”, rekao je Abazović, prenele su podgoričke Vijesti.

Komentarišući najavljene blokade saobraćajnica koje će početi večeras u organizacii Demokratskog fronta, Abazović je kazao da ovi, kao ni brojni prethodni protesti, nisu prijavljeni, ali da je samo važno da proteknu bez incidenata.

“Sve je demokratski iskaz, samo bez incidenata. Za sada sve protiče mirno. Ne bih unosio nikakvu dodatnu paniku. Videli smo sinoć kako je prošao protest Demokratske Crne Gore, videćemo večeras kako će proći blokade DF-a. Nadam se da ćemo svi biti na visini zadatka i da će oni odraditi sve mirno. Što se tiče policije, ona će se, kao i do sada, vrlo profesionalno odnositi i neće nijednim postupkom dolivati ulje na vatru, niti smatram da bi to bilo pametno u ovom trenutku”, rekao je Abazović.

Komentarišući ruske aktivnosti u Ukrajini, Abazović je kazao da se Crna Gora jasno izjasnila o tome preko ministra spoljnih poslova (Đorđa Radulovića) i njega, kao potpredsednika vlade.

Na pitanje kako tumači to što se odlazeći premijer Zdravko Krivokapić ne oglašava o dešavanjima u Ukrajini, Abazović je rekao da je to pitanje za Krivokapića.

„“Državna politika ne vodi se ćutanjem, nego jasnim stavovima, koji se verovatno ne mogu svima dopasti…“, rekao je Abazović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar