U trendu

Abazović čestitao Kurtiju i raduje se budućoj saradnji

PODGORICA – Potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abazović čestitao Aljbinu Kurtiju na izboru za premijera prištinske vlade i poručio da se raduje budućoj saradnji.

„Povodom vašeg izbora za predsednika Vlade Republike Kosovo, upućujem vam najsrdačnije čestitke i najbolje želje da sa uspehom obavljate tu visoku dužnost, na dobrobit svih građana vaše države. Uveren sam da će se vaša vlada, pored brojih izazova sa kojima se čovečanstvo suočava u ovom trenutku, uspešno izboriti sa posledicama koje ostavlja pandemija virusa Kovid-19“, naveo je Abazović, saopšteno je iz crnogorske vlade.

On je naveo i da „ceneći prijateljske i komšijske odnose dve države, raduje budućoj saradnji Crne Gore i Republike Kosovo“.

Uveren je, kaže, da je osnovi preduslov za sveukupni razvoj Zapadnog Balkana bolja regionalna povezanost, usmerena na građenju odnosa koje će karakterisati međusobno poštovanje, poverenje i razumevanje.

„Ostaje nam da zajednički radimo u tom pravcu, kako bi region Zapadnog Balkana što pre postao sastavni deo Evropske unije“, naveo je Abazović u čestitki, preneo je portal RTCG.

Abazović je čestitku uputio i novozabranom predsediku kosovskog parlamenta Glauku Konjufci.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.