U trendu

Abazović najavio otvaranje fabrike za proizvodnju vodtke u Nikšiću

PODGORICA – Predsednik crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović najavio je na poslednjoj sednici vlade da će 21. marta u Nikšiću biti otvorena fabrika vodtke „Beluga Montenegro“.

Abazović je rekao da će se odmah po otvaranju fabrike zaposliti oko 200 radnika, a do 2025. godine planiraju da imaju 400 zaposlenih.

Reč je, kazao je, o poznatom svetskom brendu za proivodnju tog alkoholnog pića.

„Završio sam sastanak sa vlasnicima fabrike Nobel wood. Oni prave jednu od najpoznatijih vodki u svetu Beluga. 21. marta svi idemo na otvaranje fabrike u Nikšiću koja će da proizvodi Belugu Montenegro. U Crnoj Gori će se proizvoditi vodka koja će ići u svet. Imaju posebnu fabriku u Rusiji. Fabrika u Crnoj Gori ima ambiciju da razvija izvoz za celi svet sa brendom Beluga Montenegro”, kazao je Abazović.

Rekao je da će u Tivtu biti zaposleno 50 radnika koji će raditi u marketingu, a u fabrici će se raditi proizvodnja koja je povezana sa proizvodnjom u Letoniji.

Istakao je da je ovo veliki podsticaj za ekonomiju zemlje, jer se radi o jako skupom brendu, te da će kapacitet proizvodnje biti 6.000 boca na sat.

“Za one koji ne znaju, Beluga je četvrti najpoznatiji brend za proivodnju vodke u svetu, a osmi najprodavaniji. Zašto osmi? Zato što je najskuplji. Najjeftinija boca košta 40 evra, a postoje boce koje koštaju i po 7.000 evra”, rekao je Abazović, preneo je portal RTCG.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.