U trendu

Abazović od Lajčaka očekuje pomoć, prevazići nedoumice

PODGORICA/BRISEL – Potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abazović, koji boravi u službenoj poseti Briselu, izjavio je posle sastanka sa specijalnim izaslanikom EU Miroslavom Lajčakom da se njihova mišljenja podudaraju i da očekuje od sagovornika da pomogne da se “ u Crnoj Gori neke nedoumice prevaziđu i konačno fokus stavi na prave teme“.

„Smatram da je za Vladu Crne Gore od izuzetne važnosti da još jednom demonstrira i simbolički i suštinski da u vrhu svih prioriteta našeg delovanja treba da bude evropska agenda bez obzira na neke izazove koji su se pojavili prehodnih dana i koji će se pojavljivati i ubuduće“, rekao je Abazović, prenosi portal RTCG.

Istakao je da ono što treba da bude glavni cilj Crne Gore jeste reformski put, onošto put ka EU i ispunjavanje obaveza“.

Rekao je i da je sa Lajčakom „podelio razmišljanja oko toga kako se razvijaju procesi u Crnoj Gori, na šta treba staviti akcenat u narednom periodu“.

„Očekujem da on (Lajčak) kao iskreni prijatelj Crne Gore pomogne da se neke nedoumice prevaziđu i da damo konačno fokus na prave teme. To očekuju građani Crne Gore. Znate da više od 70 odsto građana podržava članstvo u EU. Mi moramo da isporučimo rezulate.“, rekao je Abazović.

Dodao da bi voleo da i neki crnogorski političari na sličan način percipiraju način razmišljanja Lajčaka, ne precizirajući pritom na koga konkretno misli.

Abazović je kazao da podržava dijalog vlasti i opozicije.

„Mi moramo iznalaziti rešenja, Crna Gora nikome ne pripada manje ili više, to je naša zajednička država. Naša obaveza kao nosilaca javnih funkcija jeste da pronalazimo rešenja u dijalogu, da učinimo sve da se tenzije umanje sednemo za sto i vidimo kako dalje“, rekaoj e Abazović i dodao:

“ Ako to ne uradimo verujem da niko iz toga neće izaći kao pobednik. Izazivanje tihog konflikta, polarizacije javne scene i građana, ne ide u prilog nikome osim strukturama koje su i do sada đelovale destrutivno“,.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.