U trendu

Abazović pisao Štajnmajeru povodom posete Đukanovića

PODGORICA – Predsednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović pisao je nemačkom predsedniku Frank-Valter Štajnmajeru povodom planirane posete Mila Đukanovića Nemačkoj u ponedeljak i ističe da bi, kako je naveo,“mnogo veći doprinos daljem prosperitetu Crne Gore i Balkana dao uskraćivanjem gostoprimstva crnogorskom predsediku.

Abazović u pismu iskazuje „duboku zahvalnost na svemu što Nemačka i nemački narod rade kako bi pomogli Crnoj Gori u njenoj demokratskoj transformaciji i ostavrivanju prioritetnih spoljnopolitičkih ciljeva“.

Kako je preneo portal RTCG, lider Ure navodi da su u toj partiji „sa velikim iznenađenjem primili vest“ da će Štajnmajer primiti u zvaničnu posetu predsednika Đukanovića, kojeg u pismu opisuju kao „korumpiranog autokratu koji već trideset godina uspešno sprečava pad poslednjeg ‘Berlinskog zida’ u Evropi“.

Abazović u pismu govori o protestu građana, te opozicionom bojkotu institucija.

On Štajnmajeru u pismu ukazuje da bi „mnogo veći doprinos daljem prosperitetu Crne Gore i Balkana dao uskraćivanjem najavljenog gostoprimstva Đukanoviću, ili susretu sa rezervom uz kritički osvrt na njegovu vladavinu uz poruku da je vreme da se povuče, oslobodi insitucije i omogući da se u Crnoj Gori po prvi put održe slobodni izbori”.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.