U trendu

Abazović sa direktorkom Evropola Katrin de Bol

HAG – Crnogorski premijer Dritan Abazović poručio je nakon sastanka sa izvršnom direktorkom Evropola Katrin de Bol da prioritet nove Vlade Crne Gore ostaje borba protiv organizovanog kriminala i visoke korupcije.

On je nakon sastanka u Hagu rekao da je veoma zahvalan direktorki EVropola, kao i da je sastanak sa De Bol, kako je rekao, bio produktivan i Crna Gora može da računa na snažnu međunarodnu saradnju.

„Naš cilj je da se izborimo s organizovanim kriminalom, pa samim tim i sa visokom korupcijom. To ostaje prioritet Vlade. Ja sam siguran da stvari idu u pravom smeru i da ćemo uz pomoć velike podrške učiniti prave stvari za Crnu Goru“, rekao je Abazović, navodeći da je postavljen temelj za jako ozbiljne stvari, prenosi RTCG.

U budućnosti se, kako je rekao, definitivno mogu očekivati nove akcije na polju borbe protiv kriminala i korupcije, I to mora da bude fokus Crne Gore.

„MeđutimV inicijativa mora ići iz Crne Gore. Naše domaće zadatke i interne probleme ne može da reši niko drugi, pa ni Europol“, rekao je Abazović.

Smatra da je organizovani kriminal direktna pretnja Evropskoj uniji
i drugim evropskim državama i da se zajedničkom saradnjom može doći do rezultata koji bi služili na ponos, i Crnoj Gori, i partnerima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.