U trendu

Abazović tvrdi da je Petar Lazović u Crnoj Gori

PODGORICA – Crnogorski premijer Dritan Abazović demantovao je danas pisanje dela podgoričkih medija da policijski službenik Petar Lazović, koji je u dokumentu Europola označen kao član kavačkog kriminalnog klana, nije u Crnoj Gori.

„Petar Lazović je u Crnoj Gori i to je za sada najvažnije, kazao je premijer Dritan Abazović, odgovarajući na pitanje Vijesti.

„Predmet u SDT-u je u toku, predat je tužiocu na obradu i mislim da ćemo brzo imati rezultate kada je u pitanju konkretni slučaj. Službenici koji rade protivzakonito biće udaljeni iz službi i to će se raditi u kontinuitetu“, rekao je Abazović novinarima u Skupštini.

Glavni specijalni tužilac naložio je ponovo formiranje predmeta povodom ovog dokumenta Europola, a Abazović, ministar policije Filip Adžić, direktor Uprave policije Zoran Brđanin i v.d. direktora Agencije za nacionalnu bezbednost Savo Kentera trebalo je da budu danas saslušani u Odboru za bezbednost i odbranu.

Dokument Europola nadležnima u Crnoj Gori je dostavljen jula prošle godine, a tužilac Saša Čađenović je ocenio da u njemu nema niček spornog.

Sedica Odbora nije održana zbog nedolaska poslanika DPS-a.

Inače, Abazovićeva vlada je krajem aprila izabrana u parlamentu, uz podršku DPS-a Mila Đukanovića.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar