U trendu

Abazović: Uskoro rešenje pitanja Temeljnog ugovora

PODGORICA – Premijer Crne Gore Dritan Abazović izjavio je danas da je potpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) obaveza države i da će se to pitanje uskoro rešiti.

„Sve što sam ikad rekao, iza toga stojim i nema nikakvog mrdanja. Temeljni ugovor će biti potpisan u skladu sa Ustavom i zakonom“, poručio je Abazović odgovarajući na pitanja šefa Poslaničkog kluba Demokratskog fronta Slavena Radunovića, prenose podgoričke Vjesti.

Očekuje da se pitanje Temeljnog ugovora uskoro reši i tokom ove nedelje će, kako kaže crnogorski premijer, javnost bit obaveštena o tome.

„Ima li disonantnih tonova? Ima. Ali da li neko želi da ruši vladu zbog toga – to nije moj problem. Dok sam premijer bavim se državnim pitanjima. Ni moja URA me ne interesuje, a i tamo ima disonantnih tonova. Koliko će vlada trajati neka odluči Parlament. Tretiranje ovih tema trebalo bi da se završi na pošten način i da se prelazi na druge teme“.

Govoreći o projektu Otvoreni Balkan, Abazović je rekao da to nikako ne sme biti zamena za članstvo u Evropskoj uniji i izrazio uverenje da će radna grupa koja će se baviti ovim pitanje imati objektivan stav o ovoj regionalnoj inicijativi.

„Da li znate koliko, prema istraživanju Svetske banke, iznosi vreme čekanja svih kamiona na granicama država Zapadnog Balkana u jednoj godini? Iznosi 1.142 godine… A mi hoćemo da budemo konkurentni“, predočio je Abazović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar