U trendu

Abazović zadovoljan: Sankcije Rusiji važne za Crnu Goru

PODGORICA – Potpredsednik crnogorske vlade i mandatar Dritan Abazović izjavio je danas da sankcije prema Rusiji, koje je danas usvojila vlada, podrazumevaju „široki paket“, koji se odnosi na nosioce političkih funkcija.

Abazović je novinarima nakon sednice vlade kojom je predsedavao, zbog oduštva premijera tehničke vlade Zdravka Krivokapića, rekao da je zadovoljan odlukom o sankcijama.

„Ne zbog toga što smo uveli sankcije Rusiji, nego zato što je dominantna većina ministara razumela da je to važno za državu“, rekao je Abazović.

Govoreći o formiranju nove vlade, Abazović je ponovio da je on svoj posao mandatara završio i da se sada, kako kaže, bira između evropske vlade i izbora ili antievropske vlade.

On će se, kazao je, saglasati sa onim što odluče političke partije.

Veruje da će Crna Gora dobiti manjinsku proevropsku vladu, a svako ko se tome suprotstavlja, znači da navija za antievropsku vladu.

Inače, Abazović je u utorak rekao da će za dan-dva saopštiti članove novog kabineta, ali se to još nije dogodilo.

Abazović je 3. marta od predsednika Mila Đukanovića dobio mandat za sastav nove vlade.

U međuvremenu predstavnici Demokratskog fronta i Socijaldemokratske partije su ga više puta pozivali da vrati mandat i prizna da ne može da obezbedi većinsku podršku za formiranje manjinske vlade.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.