U trendu

Abramovičeve jahte pristale u Bodrum i Marmaris

ANKARA – Superjahta koja se dovodi u vezu sa ruskim milijarderom Romanom Abramovičem pristala je danas u tursko turističko odmaralište Marmaris, saopštio je Rojtersu izvor iz luke, dan nakon što je još jedna njegova jahta pristigla u obližnji Bodrum.

Luksuzna jahta „Eclipse“, koja je jedna od najvećih na svetu, sa dužinom od 162,5 metara i koja plovi pod zastavom Bermuda, stigla je u Marmaris nakon krstarenja jugoistočno od grčkih ostrva Krit i Rodos, prema podacima „Marine Traffic“.

Podaci iz istog izvora takođe pokazuju da je Abramovičeva druga superjahta „My Solaris“ na vezu u Bodrumu, udaljenom nekih 80 km, a da je pre toga zaobišla vode zemalja Evropske unije koje su uvele sankcije za ruske oligarhe zbog napada Moskve na Ukrajinu.

Kako se navodi, nema naznaka da Abramovič boravi na bilo kom od brodova.

On je, zajedno sa nekoliko drugih bogatih Rusa, od prošle nedelje na crnoj listi Evropske unije, a vlade zemalja članica poslednjih dana rade na zapleni jahti i njihove druge luksuzne imovine.

Superjahta „My Solaris“ od 140 metara, koja plovi pod zastavom Bermuda, prema sajtu koji prati kretanje plovila „Marine traffic“, 8. marta je napustila brodogradilište u Barseloni gde je bila na popravci, a 12. marta je uplovila u vode Crne Gore.

Posle dva dana boravka u tivatskom zalivu u Boki Kotorskoj, prema istom izvoru, Abramovičeva jahta se uputila ka Turskoj, a juče je bila na oko 3 kilometra od turske obale, u pravcu odmarališta Datča.

Prošle nedelje, Abramovič je doleteo u Moskvu nakon što je napustio Istanbul svojim privatnim avionom.

Prema podacima praćenja letova, to je bilo drugo putovanje aviona povezanim sa Abramovičem između turskog grada i ruske prestonice za tri dana, navodi Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.