U trendu

Adria: Zašto DPS ćuti na zastave terorističke UČK u Tuzima

PODGORICA – Albanski forum, koalicija više partija Albanaca u podgoričkoj opštini Tuzi, izbornu pobedu je u nedelju slavila sa zastavama terorističke organizacije UČK i klicanjem „velikoj Albaniji“, koja podrazumeva i otcepljenje dela Crne Gore, a DPS Mila Đukanovića je ćutao, piše danas portal podgoričke Adria tv..

U prvi mah to je, kažu, moglo biti očekivano jer su doživeli težak izborni poraz u Tuzima, ali je osuda izostala i narednih dana.

Iako se DPS i njen lider Milo Đukanoviću predstavljaju kao „jedini pravi“ zaštitnici Crne Gore, ostali su nemi na provokacije o otcepljenju Crne Gore, piše portal i ističe da DPS računa da će Albanci podržati Đukanovića na predstojećim predsedničkim izborima, zbog čega verovatno ne žele da pokrenu ovu temu.

Međutim, tvrdi portal, Albanci okreću leđa Đukanoviću što je jasno padom podrške DPS-a od čak 1.000 glasova samo u Tuzima.

Portal napominje činjenicu da kada su u pitanju slavlja sa trobojkama, DPS je to predstavljao kao veličanje „Srpskog sveta“, iako je za razliku od zastave „velike Albanije“, reč o nekadašnjoj državnoj zastavi Crne Gore.

Navode da se može samo zamisliti kojom brzimom bi DPS potrčao da osudi slavlje sa trobojkom koja veliča ocepljenje dela Crne Gore, iako takve zastve nema.

„Sada ćute, ali i ta ćutnja dovoljno građanima govori“, zaključuje portal Adria tv..

Inače, koalicija Albanski forum ne na lokalnim izborima u Tuzima u nedelju osvojila 18 odborničkih mandata i vlast će, kako su najavili, formirati sa jednim odbornikom Demokrata i jednim odbornikom Bošnjačke stranke.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar