U trendu

Advokat: Navaljni u zatvorskoj bolnici za lečenje tuberkoloze

MOSKVA – Ruski opozicioni političar Aleksej Navaljni, koji u zatvoru štajkuje glađom od kraja marta, nalazi se u zatvrorskoj bolnici koja je specijalizovana za lečenje tuberkoloze, saopštio je danas jedan od njegovih advokata Vadim Kobzev.

Kobzev je na Tviteru naveo da je Navaljni primljen u nedelju u bolnicu i da je kroz infuziju dobio glukozu, prenosi Rojters.

U međuvremenu, AP je objavio da je nekoliko lekara sprečeno da obiđe u zatvorskoj bolnici Navaljnog, koji je u nedelju prebačen iz zatvora na istoku Moskve u zatvorsku bolnicu u Vladimiru, gradu udaljenom 180 kilometara od prestonice Rusije.

Navaljni je prebačen u zatvorsku bolnicu u Vladimiru, nakon što su njegovi advokati i saradnici rekli da se njegovo zdravstveno stanke dramatično pogoršalo.

Njegova lična lekarka Anastasija Vasiljeva predvodila je tim od još troje zdravstvenih stručnjaka, koji su pokušali da posete Navaljnog u zatvorskoj klinici i zatvoru IK-3 u Vladimiru, ali im je, kako tvrdi AP, uskraćen ulazak nakon što su satima čekali ispred kapije.

Navodi da se zdravstveno stanje Navaljnog brzo pogoršalo izazvali su bes međunarodne javnosti, a SAD su upozorile Moskvu da joj prete „ozbiljne posledice“ ukoiko on umre u zatvoru.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.