U trendu

Advokat: Službe i Interpol bili obavešteni o ulasku Belivuka i Miljkovića u CG

PODGORICA – Nikola Martinović, advokat osumnjičenog Petra Lazovića, bivšeg službenika crnogorske tajne službe koji je osumnjičen i u pritvoru je, danas je pokazao dokument u kome se navodi da su, kako je kazao, „sve partnerske službe i Interpol bili obavešteni o ulasku Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u Crnu Goru, januara 2021.

Martinović je na pres konferenciji rekao da to nije bila privatna stvar i ukazao da su službe o tome bile informisane.

„U javnosti permjer u tehničkom mandatu (Dritan) Abazović pominje i povezuje slučaj Belivuka, a to se ne povezuje od nadležnih sa slučajem Lazovića. Ne može se govoriti da je pitanje boravka Belivuka i Miljkovića bila privatna stvar, već Interpolova. Imam dokument“, rekao je Milatović.

„Cilj je da se obesmisli rad bivšeg specijalnog tužioca i Zorana Lazovića. Oni su procesuirali 100 članova kavačkog klana“, kaže advokat, prenosi portal podgoričkog dana.

Milatović je dokument predstavio javnosti nakon što je Viši sud u Podgorici juče odbio jemstvo za Lazovića u iznosu od 6,2 miliona evra za puštanje da bi se branio sa slobode.

U dokumentu koji je pokazao Milatović piše:

„Obaveštavamo Vas da su lica Belivuk Veljko od oca Nebojše rođen 28. avgusta 1985. godine u Beogradu i Miljković Marko od oca Milorada roden 9. marta 1991. godine u Reogradu, državljani Republike Srbije, doputovali u Cmu Goru dana 17. januara 2021. godine na GP Berodrom Tivat sa avionom Air Serbia“, broj leta 180 u 11:12 časova. Nakon dolaska smestili su se u stambeni objekat koji se nalazi u naselju Kavač, opština Kotor, vlasništvo Zvicer Radoja, zvanog Rele od oca Petra i majke Vukosave rođene Živković, rođen 20. decembra 1982 godine u Kotoru, JMB 2012982230034, sa prebivalištem u naselju Kavač, opština Kotor, pripadnik organizovane kriminalne grupe Kavač“.

U dokumentu se navodi da je 18. januara 2021. oko 14 sati Belivuk i Miljković po izlasku iz objekta boravka kontrolisana i pozvana u prostorije Odeljenja bezbednosti Kotor radi prikupljanja obaveštenja.

Nakon dolaska u službene prostorije Odeljenja bezbednosti Kotor, dodaje se, od njih su prikupljena obaveštenja na okolnosti njihovog dolaska i boravka na području Kotora.

„Belivuk Veljko i Miljković Marko su policijskim službenicima Odeljenja bezbednosti Kotor prilikom razgovora, saopštili da su u Kotoru došli kod Zvicer Radoja koga poznaju desetak godina, a kome su se prethodno dan ranije najavili da bi došli u Kotor. Kao razlog njihovog dolaska je čestitka I proslava rođenja deteta Zvicer Radoja, i naveli da će u Cmoj Gori, odnosno na području Kotora ostati još pet do šest dana“, stoji u dokumentu čiji faksimil je objavio portal Dan.

Dodaje se da su navedeni srpski državljani smešteni u naselju Kavač, opština Kotor kod Zvicer Radoja, a prema operativnim podacima isti ne koriste motorna vozila.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.