U trendu

Agencija za zaštitu ličnih podata će proveriti da li je DIK prekršio zakon

PODGORICA – Savet Agencije za zaštitu ličnih podataka jednoglasno je odlučio da pokrene proceduru utvrđivanja rada Državne izborne komisije s cilje da se utvrdi da li je prekršen zakon time što je poslala lične podatke Andrije Mandića i Milojka Spajića MUP-u Srbije radi provere prebivališta i državljanstva.

To je za TVCG kazao član Saveta Agencije Zoran Vujičić.

“Kada naši kontrolori izvrše nadzor, odnosno prikupe dovoljno dokumenata, mi ćemo nakon toga na nekoj od sednica doneti odluku u odnosu na činjenično stanje”, kazao je Vujičić.

DIK se obratla Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) Srbije, da provere da li Mandić i Spajić imaju biračko pravo i prebivalište u toj državi i dobio odgovor da lider PES ima prebivalište u Beogradu, a da Mandića nema u evidenciji.

Kandidatura Mandića za predsedničke izbore 19. marta je potvrđena, dok je kandidatura Spajića podneta sinoć i o njoj će DIK odlučivati sutra popodne.

Kandidature za predsedničke izbore najavili su Draginja Vuksanović Stanković (SDP), Goran Danilović (Ujedinjena Crna Gora) i Dejan Vukšić (Demohrišćanski pokret).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.