U trendu

Ahmeti: Otvoreni Balkan važan, približava zemlje EU

TIRANA – Lider albanske stranke DUI u Severnoj Makedoniji, Ali Ahmeti, izjavio je da je inicijativa „Otvoreni Balkan“ veoma važan momenat koji zemlje približava Evropskoj uniji.

On je u intervjuu za ABC njuz Albanija rekao, povodom toga što Priština odbija da bude deo tog procesa, da je potreban sporazum između albanskog i srpskog naroda.

„Ne kažem da je lako jer Kosovo i dalje broji nestale. Ne kažem da Albanija ne smatra da Kosovo ima ozbiljne rane. Potreban nam je sporazum između albanskog i srpskog naroda. Ili se odlučite za odmazdu. Imamo dva puta, trećeg nema“, rekao je Ahmeti.

Govoreći o inicijativi „Otvoreni Balkan“ Ahmeti je rekao da je ona nastavak Berlinskog procesa i da je podržavaju i EU i SAD i da je bitna jer približava zemlje evropskim vrednostima.

„Pojedini iz dijaspore su mi rekli da želimo da ponovo stvorimo Jugoslaviju. Ja sam ih pitao koliko čekaju na granici kada dolaze, oni su rekli pet sati. Onda sam im rekao da ova inicijativa ne može da čeka ni minut. Ako ovaj sporazum šteti Albancima, možete da izađete iz njega“, rekao je Ahmeti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.