U trendu

Ajdaho: Otpušten policajac koji je ismevao Lebrona Džejmsa

BOJSI – Policajac iz američke države Ajdaho Nejt Silvester je otpušten jer je snimio video na društvenoj mreži TikTok na kojem ismeva NBA zvezdu Lebrona DŽejmosa jer se mešao u policijske poslove.

„Ja sam samo poslednja žrtva kulture otkazivanja. O tome se radi“, rekao je bivši zamenik maršala Belevua Nejt Silvester, a preneo Njujork post.

Silvester je 24. aprila suspendovan nakon ismevanja Lebrona, koji je morao da se izvini zbog zapaljivih komentara na račun policije povodom ubistva Mahije Brajant (16).

„To što si rekao nema neke logike, ali pošto si stvarno dobar u košarci, moraću da ti verujem“, rekao je otpušteni policajac.

On je otpušen u četvrtak nakon što je gradonačelnik Belevija Ned Burns rekao da je posredi „nastavak kršenja pravila“, a pre toga je rekao da (policajac) ima poslednju šansu da se dogovori sa nadređenima.

„Policajac nije otpušten zbog sadržaja svog govora, otpušten je zbog toga što nije sledio pravila koja su jasno ustanovljena“, navela je gradska uprava putem Fejsbuka.

Nastradalu devojku Mahaju Brajant, dodaje Njujork Post, ubila je policija kada je navodno ona pokušala da izbode drugu devojku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.