U trendu

Ajers najavio odlazak, Tramp bira nove kandidate za kabinet

VAŠINGTON – Kandidat američkog predsednika Donalda Trampa za sledećeg šefa njegovog kabineta Nik Ajers više nije aktuelan, a za tu poziciju Tramp sada uzima u obzir najmanje dve osobe, saopštili su danas izvori upoznati sa slučajem.

Pozivajući se na reči neimenovanog izvora, Rojters prenosi da su kandidati za tu poziciju ministar finansija Stiven Mnučin i republikanski kongresmen i predsednik desnog krila kongresne organizacije Haus fridom kaukus Mark Medous.

AP, međutim, navodi da su u opticaju najmanje četiri osobe, među kojima su Medous i direktor kancelarije za menadžmen i budžet Mik Malvejni.

Ajers, koji je ispao iz trke za poziciju šefa predsedničkog kabineta, nalazi se na čelu kabineta podpredsednika Majka Pensa.

Poznat je kao vešt republikanski političar i taktičar, a pregovori za poziciju šefa predsedničkog kabineta trajali su mesecima, da bi na kraju propali zato što, prema rečima još jednog neimenovanog izvora, nije uspeo da se dogovori s Trampom o uslovima rada.

Ajers je na Tviteru poručio da će napustiti Belu kuću uskoro, a nekoliko sati kasnije i Tramp je potvrdio da Ajers neće dobiti posao.

Rojtersov izvor je kazao da je Tramp Ajersu pripremao dvogodišnji ugovor, a da je Ajers, koji je nedavno postao otac trojki, mogao da prihvati posao, ali samo do proleća 2019. iz porodičnih razloga.

Izvori su kazali da će Tramp do kraja godine doneti odluku o novom šefu kabineta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.