U trendu

Akcija hapšenja zbog velikog transfera novca u oblasti građevinarstva

SARAJEVO – Tužilaštvo BiH je saopštilo da je međunarodna akcija ATM, koju sprovode pripadnici SIPA u BiH i Sloveniji, povezana sa velikim transferom novčanih sredstava iz Slovenije u BiH, za navodno i fiktivno realizovane poslove u oblasti građevinarstva, kao i druge poslove.

Navode da je više osoba nakon toga novac ponovo transferovalo iz BiH u Sloveniju i da je na taj način stavljan u legalne novčane tokove.

„Pripadnici SIPA provode više aktivnosti lišenja slobode i pretresa, na području Zenice i drugih gradova, a koje su usjerene na otkrivanje i krivično gonjenje osoba osumnjičenih za međunarodni organizovani kriminal i pranje novca“, navode iz Tužilaštva.

Dodaju da je istraga vođena u koordinaciji sa kolegama iz partnerskih institucija Slovenije koje su određene istražne aktivnosti, koje se odnose na veliki broj pretresa i lišenja slobode, preduzeli na teritoriji ove zemlje, članice EU.

„S obzirom da su istražne aktivnosti na terenu još uvek u toku, u ovom trenutku Tužilaštvo BiH i partnerske institucije ne mogu dati više informacija ili detalja“, navodi se u saopštenju.

Iz SIPA su rekli da u okviru međunarodne akcije ATM, koju sprovode u BiH i Sloveniji započeti su pretresi na više od 70 lokacija i da je planirano hapšenje više od 50 osoba osumnjičenih za organizovani kriminal i pranje novca.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar