Albanska FORCA neće podržati nijednog predsedničkog kandidata

PODGORICA – Nova demokratska snage FORCA, politička partija albanske manjine u Crnoj Gori, saopštila je danas da u drugom izbornom krugu predsedničkih izbora neće podržati nijednog kandidata, već će odluku prepustiti biračima koji, kako kažu, znaju njihove zahteve i političke težnje Albanaca.

U drugom izbornom krugu predsedničkih izbora nadmetaće se kandidat DPS i aktuelni šef države Milo Đukanović i kandidat PES Jakov Milatović.

“Nova demokratska snaga FORCA, kao albanski nacionalni subjekt koji sprovodi sopstveni politički program, nije ni populistička ni karijeristička. FORCA se bori za ostvarivanje i unapređenje prava Albanaca u Crnoj Gori”, saopšteno je iz ove stranke.

Oni su, kažu, nezadovoljni putem kojim Crna Gora korača u poslednje dve godine.

“Pozicija predsednika treba da bude takva da garantuje da su naša prava u fokusu i u njegovoj delatnosti. Analizirajući ponudu kandidata i njihov dosadašnji politički put, uvereni smo da na ovom putu niko od kandidata nije dovoljno dokazao da će podržati naše političke zahteve. Tako da u ovom krugu nećemo podržati nijednog kandidata…“, naveli su iz FORCE.

Napominju da nisu protiv nijednog kandidata i da nisu “rezervni birači”.

“Mi Albanci smo oduvek znali da izaberemo stranu i to pravu stranu istorije. Stoga smo uvereni da će i ovoga puta albanski birači doneti pravu odluku. U neelju glasajte mirno bez pritiska i nagađanja. U ponedeljak ćemo novo izabranom predsedniku čestitati petogodišnji mandat i sa svakim raditi na tome da obezbedimo unapređenje i poštovanje naših prava”, poručili su iz FORCE.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.