Alijansa za Albance pozdravlja odluku Zaeva

SKOPLJE – Albanska opoziciona stranka u Severnoj Makedoniji Alijansa za Albance Zijadina Sele ocenila je pozitivnom današnju vest o prevremenim izborima u toj zemlji.

Kako prenosi portal Plusinfo iz Skoplja, portparol te stranke Flakron Bedžeti rekao je da će sutrašnji sastanak partijskih lidera sa predsednikom Severne Makedonije Stevom Pendarovskim biti prilika za usaglašavanje između stranaka o tome kako će se odvijati izbori proces.

„Nakon jučerašnje vesti da nema datuma za početak pregovora sa Evropskom unijom, danas je dobra vest izjava premijera Zorana Zaeva da će se ići na prevremene parlamentarne izbore“, rekao je Bedžeti na konferenciji za medije.

Kako navodi, za njih je takva odluka prihvatljiva.

„Mi smo ubeđeni da je državi potreban novi politički legitimitet. Na izborima će doći političke snage koje imaju kredibilitet da snose odgovornost i u najbrže vreme da se dobije datum“, istakao je Bedžeti.

Dodaje i da je njegova stranka spremna za promenu vlasti, jer DUI Alija Ahmetija, politički protivnik Alijanse za Albance, skoro dve decenije u parlamentu predstavlja albanske glasače u Severnoj Makedoniji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.