U trendu

Altun: Neki ne zele da se rat zavrsi, ne ignorisite Moskvu

ANKARA – Međunarodna zajednica ne može da okonča rat u Ukrajini tako što će ignorisati Moskvu, izjavio je danas direktor za komunikacije predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, Fahretin Altun, uoči sastanka Erdogana i ruskog predsednika Vladimira Putina u Sočiju.

„Istina je da neki od naših prijatelja ne žele da se rat završi. Oni liju krokodilske suze“, rekao je Altun za Rojters i naveo da „neki aktivno pokušavaju da ugroze turske napore“, ne preciziravši na koga misli.

Sastanak Erdogana i Putina, koji se održava manje od tri nedelje od razgovora dvojice lidera u Teheranu, održava se nakon što je Turska pomogla da se postigne sporazum o izvozu ukrajinskih žitarica Crnim morem, a Altun je ocenio da taj sporazum potvrđuje uspeh napora koje je uložila Ankara, kao i direktne diplomatije Erdogana i Putina.

„Međunarodna zajednica ne može da okonča rat u Ukrajini ignorisanjem Rusije. Diplomatija i mir moraju da prevladaju“. poručio je Altun.

Sastanak Erdogana i Putina zakazan je za kasnije danas.

Biće to drugi susret Erdogana i Putina za 17 dana, pošto su se prethodno sastali u Teheranu, na trilateralnom sastanku s predsednikom Irana Ebrahimom Raisijem.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.