U trendu

Ambasada RF: Razjašnjenje principa bezbednosti nije pretnja

SARAJEVO – Isticanje stavova Rusije i razjašnjenje principa evropske bezbednosti nije pretnja, kako to izjavljuju pojedini političari u BiH, saopšteno je iz Ambasade Ruske Federacije u Sarajevu.

U izjavi za RTRS naveli su da se poslednjih godina NATO pretvorio u agresivnu organizaciju, čija je glavna meta Ruska Federacija.

„Učlanjenje bilo koje zemlje u Alijansu podrazumeva apsolutnu podršku vojnim i političkim ciljevima NATO-a, dakle antisruskim koracima, što znači da se delovanje svake države članice u okviru Alijanse smatra usmerenim protiv Rusije“, naveli su iz ruske Ambasade u BiH.

Ističu da su zbog nacionalne bezbednosti Rusije prinuđeni da preduzmu odbrambene mere.

Navode i da svaka država ima suvereno pravo da opredeljuje spoljno-političke prioritete, u skladu sa svojim nacionalnim pravnim postupkom.

„Isticanje stavova Rusije i razjašnjenje principa evropske bezbednosti nisu pretnja, kako to ocenjuju pojedini političari u BiH“, kažu iz Ambasade Rusije.

Bošnjački član Predsedništva BiH i aktuelni predsedavajući Sefik Džaferović juče je rakao u Briselu na zajedničkoj konferenciji za novinare sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, da postoje otvorene pretnje ruske strane da će BiH iskusiti negativne posledice ako nastavi NATO putem i da to radi ruski ambasador u Sarajevu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.