U trendu

Ambasada SAD: Ko god da pobedi očekujemo posvećenost CG NATO i EU

VAŠINGTO/PODGORICA – U očekivanju drugog izbornog kruga za predsednika Crne Gore iz Ambasade SAD u Podgorici poručuju da „ko god od kandidata da pobedi SAD očekuju da Crna Gora ostane aktivni saveznik NATO i EU.

SAD su čestitale Crnoj Gori zbog, kako je ukazano, promovisanja demokratskog procesa sprovođenjem bezbednih, fer i slobodnih predsedničkih izbora – održanih u nedelju.

“Čekamo drugi krug u narednim nedeljama. Ko god od kandidata da pobedi – Sjedinjene Države očekuju da Crna Gora ostane aktivni saveznik Severnoatlantske alijanse, snažno posvećena evroatlantskim vrednostima. Uključujući podršku Ukrajini i sankcijama Rusiji, dok hitro napreduje na putu ka članstvu u Evropskoj uniji”, navodi se u pisanom odgovoru američke ambasade u Podgorici Glasu Amerike na upit o ishodu prvog kruga izbora i očekivanjima od budućeg predsednika Crne Gore.

Državna izborna komisija (DIK) u ponedeljak uveče utvrdila je privremene rezlutate predsedničkih izbora u Crnoj Gori, prema kojima u drugi krug ulaze kandidati Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović i Evrope sad Jakov Milatović.

Drugi izborni krug biće održan 2. aprila.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.