U trendu

Ambasada Ukrajine: Protest zbog lokalnih izbora na Krimu

BEOGRAD – Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine protestovalo je zbog upravo održanih lokalnih izbora na Krimu, koje smatra nelegitimnim.

U saopštenju ukrajinske ambasade u Beogradu podseća se da ta zemlja smatra Krim i Sevastopolj svojim privremeno okupiranim teritorijama.

„Rezultati ovog nezakonitog glasanja su pravno nevažeći, neće imati nikakve pravne posledice i neće ih priznati ni Ukrajina, ni međunarodna zajednica“, navodi se u saopštenju i dodaje da će „oni koji učestvuju u organizaciji i održavanju tog glasanja snositi odgovornost u skladu sa zakonodavstvom Ukrajine“.

Kako se navodi, Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine poziva svoje međunarodne partnere da „načelno procene nezakonske akcije Rusije povodom organizacije i održavanja takozvanih lokalnih izbora na privremeno okupiranom Krimu, da spreče kontakte na nacionalnom i regionalnom nivou sa nezakonitim institucijama ruske okupacione vlasti i njenim predstavnicima, kao i da pojačaju napore da bi se okupacija Krima završila“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.