U trendu

Ambasador Đurić razgovarao sa senatorom Vikerom

VAŠINGTON – Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić sastao se sa senatorom Rodžerom Vikerom, članom Vojnog komiteta u Senatu SAD, sa kojim je razgovarao o aktuelnoj političkoj i bezbednosnoj situaciji u regionu, saopšteno je iz ambasade Srbije u SAD.

Istakavši važnost nastavka učestalog dijaloga i intenzivne saradnje – posebno u godini velikog jubileja u diplomatskim odnosima Srbije i SAD, ambasador Đurić zahvalio je senatoru Vikeru na njegovom kontinuiranom interesu za bilateralna i regionalna pitanja, kao i angažmanu na ostvarivanju zajedničkih interesa.

Viker, koji u gornjem domu američkog Kongresa predstavlja državu Misisipi od 2007. godine, pozitivno je ocenio dosadašnje napore Republike Srbije na planu regionalne stabilnosti i pomirenja.

Po njegovom mišljenju, takvom stavu posebno je doprinelo držanje predsednika Aleksandra Vučića, kako u regionalnim, tako i u međunarodnim susretima, u šta se i sam lično uverio u nekoliko prilika.

Rodžer Viker jedan je od najviše rangiranih članova Komisije američke Vlade za bezbednost i saradnju u Evropi, poznatijoj i kao Helsinška komisija, čiji su glavni zadaci praćenje poštovanja ljudskih prava, ekonomske saradnje i međunarodne bezbednosti u 57 država Evrope, Evroazije i Severne Amerike.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.