U trendu

Ambasador Rodić posetio IRE

BEČ – Ambasador Srbije u Austriji Nebojša Rodić posetio je Institut regiona Evrope (IRE) u Salcburgu, gde je razgovarao o procesu približavanja zemalja Zapadnog Balkana Ecropskoj uniji sa šefom te organizacije Francom Šausbergerom.

Šausberger i Rodić razgovarali su o aktuelnim izazovima u oblasti proširenja EU na Zapadni Balkan, kao i o budućoj saradnji IRE sa srpskim partnerima, navodi se u saopštenju austrijske organizacije.

Šausberger je izrazio zadovoljstvo što su se IRE priključile više opština i regiona, ali i preduzetnika iz Srbije, te podvukao potrebu za prekograničnom evropskom saradnjom.

Prema njegovim rečima, pokrajina Vojvodina, gradovi i opštine Srbie su važni u pristupnom procesu Srbije i zbog toga moraju snažnije biti u taj proces uključeni.

Rocić je istakao da je Srbija svesna svoje vodeće uloge u vezi s mirom i stabilnošću na Zapadnom Balkanu, i izrazio zadovoljstvo što je predsednik IRE Franc Šauserger sada i kopredsedavajući zajedničkog komiteta Srbije u Odboru regiona EU.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.