U trendu

Ambasadorka Srbije predala akreditive predsedniku Jermenije

BEOGRAD – Prva ambasadorka Srbije u Jermeniji Tatjana Panajotović Cvetković uručila je akreditivna pisma predsedniku Jermenije Alenu Simonjanu na svečanoj ceremoniji u Predsedničkoj palati, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Ambasadorka je prenela srdačne pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića i želje za nastavak razvoja prijateljstva i solidarnosti dva naroda i intenziviranje saradnje između Srbije i Jermenije.

Nakon ceremonije, održan je sastanak na kome je razgovarano o statusu bilateralnih odnosa i perspektivama njihovog razvoja. Sagovornici su se saglasili da je imenovanje rezidentnog ambasadora u Jerevanu još jedan korak u okviru nove faze bilateralnih odnosa, koja je započela razmenom poseta na najvišem nivou, otvaranjem Ambasade Srbije u Jerevanu, ukidanjem viza za državljane Srbije i Jermenije i drugo, navodi se u saopštenju.

Razmatrana je dosadašnja bilateralna saradnja, a razgovarano je i o dobrim odnosima, istorijskim i kulturološkim vezama, uzajamnim simpatijama i solidarnosti između srpskog i jermenskog naroda, te značajnoj političkoj podršci Jermenije teritorijalnom integritetu Srbije.

Konstatovano je postojanje solidne baze i potencijala za intenziviranje odnosa u svim oblastima, posebno na planu ekonomije i trgovine – poljoprivrede, informacionih tehnologija, bezbednosti hrane, turizma, kao i svim drugim poljima, od kulture, prosvete, nauke do zdravstva, sporta i omladine.

Kako je saopšteno, sagovornici su u polučasovnom razgovoru razmenili informacije o bezbednosnoj situaciji u regionu Južnog Kavkaza i aktuelnim međunarodnim pitanjima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.