U trendu

Američka banka JP Morgan naložila vraćanje u kancelarije u julu

 Američka banka Džej Pi Morgan Čejs (JP Morgan Chase) obavestila je danas svoje zaposlene u Americi da očekuju da se vrate na posao u prostorije banke, bar delimično, najkasnije do jula.

„Pošto su SAD premašile cilj od više od 200 miliona vakcina protiv kovida-19 i sve više gradova i država ukida restrikcije mi ćemo otvoriti naše američke kancelarije za sve zaposlene u ponedeljak, 17. maja, uz granicu popunjenosti od 50 odsto“, navodi se u poruci upućenoj svim zaposlenim u zemlji.

Banka je navela da očekuje da se do početka jula svi zaposleni koji žive u SAD vrate na rad u kancelarije prema redovnoj rotaciji, uvek u okviru 50 odsto popunjenosti.

Dodaje se da zaposleni treba da počnu da se dogovaraju o rasporedu rada sa svojim nadredjenim.

„Mislimo iskreno da je rad zajedno i lično važan za našu kulturu, naše klijente, naše aktivnosti i naše timove“, navodi se u dopisu koji je sastavio upravni odbor banke, u koji je agencija Frans pres imala uvid.

Filijale banke u inostranstvu i dalje će nastaviti da slede propise zemalja u kojima rade.

U vreme kada se program vakcinacije nastavlja u SAD brojne firme počinju da zamišljaju „život posle“, u poslovnim prostorijama.

Poput Majkrosofta više velikih grupa su već predvidele da primene „hibridni“ sistem koji će omogućiti zaposlenima da kombinuju rad na daljinu i u poslovnim prostorijama.

Generalni direktor banke JPMorgan Čejs Džejmi Dajmon u godišnjem pismu akcionarima objavljenom 7. aprila govorio je o mogućnosti da neki zaposleni rade puno radno vreme od kuće, ali kako je dodao, uopšteno, veliki broj zaposlenih radiće puno radno vreme iz kancelarije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.