U trendu

Američka košarkašica ponovo pred ruskim sudom

HIMKI – Američka košarkaška zvezda Britni Grajner izvedena je danas ponovo pred sud u Rusiji pod optužbama za posedovanje kanabisa, u jeku diplomatskih napora SAD da obezbede njeno oslobađanje.

Tokom saslušanja tužioci su pozvali državnog veštaka za narkotike koji je analizirao kanabis pronađen u prtljagu Grajnerove, ali je specijalista koga je angažovala odbrana Grajnerove osporio analizu ruskog državnog veštaka tvrdeći da je pogrešna i neusklađena sa zvaničnim pravilima, prenosi Glas Amerike.

Ako bude proglašena krivom zvezda Ženske nacionalne košarkaške asocijacije (WNBA) i dvostruka osvajačica zlatne olimpijske medalje mogla bi da bude kažnjena 10-ogodišnjim zatvorom.

U međuvremenu, kako suđenje odmiče administracija predsednika Bajdena suočava se sa sve snažnijim pritiskom američke javnosti da izdejstvuje oslobađanje Britni Grajner.

Tim povodom, državni sekretar Entoni Blinken razgovarao je prošle nedelje sa svojim ruskim kolegom Sergejem Lavrovom, pozivajući ga da prihvati sporazum prema kojem će Grajner i Pol Velan, američki marinac zatvoren u Rusiji zbog špijunaže, biti oslobođeni.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar