U trendu

Američki avioni F-15 sleteli u Poljsku

VARŠAVA – Američki avioni F-15 sleteli su danas u Poljsku, kao deo pojačanja na istočnom krilu NATO, saopštio je poljski ministar odbrane Mariuš Blaščak.

„Danas su američki lovci F15 stigli u vazdušnu bazu Lask, oni će biti podrška istočnom krilu u okviru misije vazdušne policije NATO“, napisao je Blaščak na Tviteru, prenosi Rojters.

Poljski ministar odbrane nije precizirao koliko je F-15 aviona sletelo u bazu, a nove američke i britanske kopnene trupe već su raspoređene u Poljskoj.

Kako se navodi, američki avioni F-15 takođe su poslati na Baltik, u trenutku kada NATO pojačava vojno prisustvo na svom istočnom krilu zbog tenzija između Ukrajine i Rusije.

Britanski premijer DŽonson nedavno je posetio Poljsku kako bi izrazio podršku tokom rastuće krize sa Moskvom, a ministar odbrane Ben Volas rekao je danas da bi London mogao da posalje dodatne trupe kako bi pomogao svojim saveznicima u istočnoj Evropi ako bude potrebno, nakon što je u ponedeljak najavio raspoređivanje 350 vojnika u Poljskoj, navodi Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar