U trendu

Američki voditelj upozorava: Ujedinite se da ne prođemo kao Srbi, Hrvati i Muslimani

Voditelj i komičar Bil Majer pozvao je Amerikance da slede primer Gven Stefani i Blejka Šeltona, odnosno da ostave politiku po strani i vole se. Gven Stefani podržava demokrate, dok je Blejk naklonjen republikancima.

– Sad kada su i zvanično vereni, moraju da se venčaju, za dobro nacije. Ako nam treba jedna stvar, to je simbol ujedinjenja plave i crvene Amerike – rekao je Majer, dodavši da su se mediji dosta bavili time koliko suprotstavljene stavove imaju ovo dvoje pevača, a oni su ipak našli zajednički jezik.

Nakon nekoliko minuta govora o njima, odlučio je da pošalje poruku građanima SAD, gde je spomenuo i sukobe na Balkanu.

– Tokom kampanje puno se pričalo o tome ko može da nas ujedini. Nijedan predsednik ne može to, moramo sami. Postoje samo dva puta za ovu zemlju. Ili ćemo se ujediniti i zaboraviti na naše razlike ili ćemo postati Balkan – počeo je izlaganje.

– Decenijama je Sarajevo u Jugoslaviji bilo raznolik grad u kojem su Srbi, Hrvati i Muslimani živeli zajedno u prijateljskim odnosima. Godine 1984. bili su domaćini Olimpijskih igara. Osam godina kasnije, ljudi su ubijani snajperima dok su išli po mleko. Nemojte da mi kažete kako to i ovde nije moguće – dodao je.

Naglasio je i da, ako ih je sadašnji predsednik nečemu naučio, to je da se događa i ono što je nekada bilo nezamislivo. Kako prenosi portal „Indeks“, zanimljivo je da, dok je Mejer govorio, u pozadini nije išla fotografija tog grada, već zagrebačkog Dolca.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.