U trendu

Američki vojni vrh na saslušanju zbog Avganistana

VAŠINGTON – Očekuje se da će se američki vojni vrh ove nedelje suočiti sa teškim saslušanjem povodom haotičnog završetka rata u Avganistanu, koji je koštao života više pripadnika američke vojske i civila, a talibane vratio na vlast.

Odbori Senata i Predstavničkog doma koji nadgledaju aktivnosti američke vojske održaće danas i sutra saslušanja na kojima se republikanci nadaju da će neće deliti odgovornost za greške koje je Bajdenova administracija počinila pred kraj dvodecenijskog rata, prenosi Rojters.

To će uslediti nakon sličnog saslušanja koje je odžano pre dve nedelje tokom kojeg je američki državni sekretar Entoni Blinken uporno branio postupanje Bajdenove administracije, čak i kada se suočio sa pozivima da podnese ostavku.

Očekuje se da će američki ministar odbrane Lojd Ostin pohvaliti pripadnike američke vojske koji su pomogli u evakuaciji 124.000 Avganistanaca u operaciji koja je koštala života 13 amerčkih vojnika i desetine Avganistanaca zbog samoubilačkog napaau ispred aerodroma u Kabulu.

„Očekuje se da će Oustin biti iskren u vezi sa stvarima koje smo mogli učiniti bolje“, izjavio je jedan američki zvaničnik izveštaču Rojtersa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar