U trendu

Amerika izmislila još jedan razlog za nove sankcije Moskvi?

Vašington, optužujući Ruskinju Elenu Husjajnovu za mešanje u američke izbore, stvara izgovor za uvođenje još jednih u nizu sankcija Rusiji, navodi se u komentara u zamenika šefa ruske diplomatije Sergeja Rjabkova.
Rjabkov je naveo da američke vlasti nastavljaju da plaše sopstvenu i međunarodnu zajednicu „ruskim hakerima i blogerima“, zbog čega su optužili još jednu rusku državljanku za pokušaj  da utiče na raspoloženje američkih birača.

„U Vašingtonu izmišljaju izgovor za uvođenje još jednih sankcija našoj zemlji. SAD očigledno precenjuju sopstvene mogućnosti. Pokazujući neprijateljstvo prema Rusiji i prezir prema čitavom svetu, oni će dobijati sve snažniji otpor“, navodi se u komentaru Rjabkova, objavljenom na sajtu resora.

On smatra da Vašington pokušava da odigra na kartu „ruke Moskve“ uoči novembarskih izbora za Kongres.

Američko ministarstvo pravde je juče saopštilo da je 44-godišnja Jelena Husjajnova saradnica kompanije „Projekt Lahta“. Ona je optužena da je stupila u zaveru sa ciljem da „poseje metež u politički sistem SAD“ širenjem dezinformacija i provociranjem rasprava o širokom spektru pitanja koja nailaze na odjek u javnosti.

(Sputnjik)

2 komentara
  1. Balkan

    Ne da nema leka nego se igra nastavlja pa ko prezivi, al da su izgubili kompas jesu izgubili, podsecaju me na nekoga ko sada udara na sve strane jer mu nema povratka na prvog od nikoga pozvanog svetskog policajca za zastitu na sebican nacin samo svojih interesa i izazivanja globalnih nesreca sprovodjenjem svoje demonkratije.

  2. AA ( americki alah)

    nema leka, na zalost

Napišite komentar