U trendu

Anketa: Novi pad podrške Trampu posle Šarlotsvila

Rejting američkog predsednika Donalda Trampa dostigao je novi najniÅŸi nivo poÅ¡to većina glasača posle njegovih kontroverznih izjava o neredima na protestu ekstremnih desničara misli da viÅ¡e doprinosi podelama nego jedinstvu zemlje.

Anketa Politika i Morning konsalta (Politico/Morning Consult) pokazuje da 39 odsto glasača odobrava Trampov rad, dok ga je prethodne nedelje podrşavalo 44 odsto.

Trampov rad sada ne odobrava 56 odsto ispitanih birača, dok ga je prethodne nedelje nije odobravalo 52 odsto.

Veći deo pada Trampovog rejtinga posledica je manje podrÅ¡ke medju biračima koji se izjaÅ¡njavaju kao republikanci – 73 odsto u odnosu na ranijih 81 odsto, navodi Politiko.

S druge strane, medju demokratama i nezavisnim glasačima, taj pad je bio jedan odsto, što se moşe objasniti da je medju njima ionako imao dosta nizak rejtzing.

Prethodno je Tramp najniÅŸi rejting od 40 odsto imao pre dve nedelje.

Nova anketa je uradjena pošto je Tramp optuşio obe strane za nerede na protestima u organizaciji belih suprematista.

Na protestu 11. avgusta zbog uklanjanja spomenika generalu Konfederacije Robertu Liju okupili su se rasisti, neonacisti i drugi ekstremni desničari, dok su s druge strane protestovali njihovi protivnici. U neredima je poginula jedna şena koja je protestovala zbog skupa belih suprematista.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.