U trendu

Antigva prodaje „napuštenu“ super jahtu ruskog tajkuna

SENT DŽONS – Vlada Antigve i Barbude saopštila je da se super jahta Alfa Nero od 267 stopa – zajedno sa frizerskim salonom, teretanom i bazenom koji se pretvara u heliodrom – smatra „napuštenom“ i da će biti prodata ako se ne ukloni.

Jahta je usidrena u karipskoj zemlji najmanje 18 meseci i za to vreme je napravila račun od 500.000 dolara za gorivo i hranu, ranije je napisao kabinet premijera na zvaničnoj Fejsbuk stranici.

Vlada je saopštila da je Alfa Nero u vlasništvu i/ili pod kontrolom ruskog tajkuna Andreja Gurjeva, usidrena u luci Falmut, i da nije tražena više od 90 dana, prenosi Blumberg.

Gurjev, čije bogatstvo je procenjeno na 10,1 milijardu dolara, osnivač je i većinski akcionar PhosAgro-a, najvećeg proizvođača đubriva na bazi fosfata u Evropi.

On je takođe jedan od retkih ruskih milijardera čija se neto vrednost povećala uprkos ratu u Ukrajini i međunarodnih sankcija.

Uz neizmirene naknade za pristanište i osiguranje, jahta „predstavlja pretnju po životnu sredinu, zdravlje i bezbednost ljudi koji koriste luku i bezbednost i bezbednost drugih plovila u luci“, saopštila je vlada.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar