U trendu

Antonov: U SAD traže da izdam domovinu i ruskog predsednika

VAŠINGTON – Ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov izjavio je da je primio pismo u kojem ga pozivaju da se javno izjasni protiv ruske vlade.

„Nedavno sam dobio pismo poštom, sa pozivom da se izjasnim protiv svoje domovine i osudim postupke ruskog predsednika. Preporučeno mi je da se raspitam u kancelariji zamenice američkog državnog sekretara Vendi Šerman ako sam spreman da prihvatim predlog “, rekao je ambasador u utorak tokom gostovanja na ruskoj televiziji, prenosi TAS S.

Antonov je dodao da je ruska ambasada zatražila objašnjenja od američkog Stejt departmenta po tom pitanju.

„Mislim da američki ambasador ili američke diplomate u Moskvi ne dobijaju bilo kakva pisma ove vrste, koja su po mom mišljenju provokativna“, naglasio je on.

Antonov je naveo da ne može da pronađe reči kojima bi iskazao svoje nezadovljstvo zbog objava američkih medija, u kojima se pozivaju ruski vojnici i diplomate da izdaju svoju domovinu.

Prema rečima ruskog diplomate, nekoliko osoba je primećeno kako ispred ruske ambasade dele vizitkarte sa brojevima telefona i poziva njene službenike da „komuniciraju sa agentima FBI“, a Antonov je naglasio da ne može sa sigurnošću da kaže da li su te osobe zaista američki specijalni agenti ili samo obični provokatori, navodi TAS S.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar