U trendu

AP: Ambasada SAD ce danas dobiti poziv za napustanje Ukrajine

VAŠINGTON – Stejt department će danas pozvati svoje državljane u američkoj ambasadi u Kijevu da napuste Ukrajinu, rekli su neimenovani američki zvaničnici agenciji Asošiejted pres (AP).

Stejt department nije hteo da komentariše saznanja američke agencije.

Vlasti Sjedinjenih Američkih Država prethodno su naložile porodicama svojih državljana zaposlenih u ambasadi u Kijevu da napuste Ukrajinu, ali su prepustile manje važnom osoblju da sami odluče da li će otići.

Prema navodima neimenovanih zvaničnika na koje se poziva AP, manji broj američkih diplomata mogao bi da bude premešten na krajnji zapad Ukrajine, blizu granice s Poljskom, kako bi SAD mogle da zadrže diplomatsko predstavništvo u toj zemlji.

Savetnik predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven zatražio je od svih Amerikanaca da napuste Ukrajinu, upozorivši da ne bi trebalo da očekuju da ih američka vojska evakuiše u slučaju ruske invazije.

Do sada je više država saveznika SAD- Velika Britanija, Kanada, Norveška, Danska, Australija i Novi Zeland, zatražilo od svojih državljana da napuste Ukrajinu zbog, kako tvrde, opasnosti od ruskog napada.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.