U trendu

Arahamija: Treća runda pregovora u ponedeljak

MOSKVA – Rusija i Ukrajina će u ponedeljak održati treću rundu pregovora o okončanju neprijateljstava, saopštio je danas ukrajinski pregovarač David Arahamija u objavi na Fejsbuku, ne navodeći više detalja.

U četvrtak su se dve strane složile da otvore humanitarne koridore kako bi se civilima omogućilo da izađu iz nekih borbenih zona, iako je u praksi bilo kašnjenja u njihovoj implementaciji, prenosi Rojters.

Ukrajinska strana je u četvrtak u drugoj rundi pregovora sa Rusijom pokazala želju da se sporazume, saopštio je jedan od ruskih delegata, šef komiteta Državne Dume za međunarodne poslove Leonid Slucki za kanal Rošia-24, prenosi TAS S.

„Tokom druge runde pregovora ukrajinska strana je pokazala spremnost da dođe do pomirenja. Svesni su da su ljudski životi u pitanju. Ovo je naš zajednički prioritet. Bar je tako izgledalo na razgovorima“, rekao je Slucki.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski istakao je da ukrajinska strana čini sve što je potrebno da obezbedi humanitarne koridore, što je glavni prioritet i od čega, kako je istakao, zavisi kako će se pregovori sa Rusijom dalje odvijati, navodi Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.